Vir: Twitter profil Ministrstvo za kulturo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 1.9.2021 11:24
»Stavbo Ministrstva za kulturo so zopet vandalizirali,« so v odgovor na plakate s temi citati na Twitterju zapisali z ministrstva. Za kaj pravzaprav gre?

Včeraj popoldne je Aktiv delavk in delavcev v kulturi pred Ministrstvom za kulturo uprizoril performans, s katerim so želeli opozoriti na sporne izjave Urbana Purgarja, odgovornega urednika Nacionalne tiskovne agencije in hkrati enega izmed vidnejših pripadnikov rumenih jopičev

Na okna stavbe ministrstva so prilepili plakate, na katerih so Purgarjevi citati, nad njimi pa zapis: Izjava v javnem interesu?

Med Purgarjevimi izjavami, ki so se znašle na plakatih, je recimo naslednja: »Če kje srečate ta stvor, nadlegujte jo po mili volji! Danes objavim še njen naslov in naslove glavnih protagonistov petkovih politkolesarjev. Naj se sezona nadlegovanja začne!«

Kako so se odzvali na ministrstvu?

Na Twitter profilu Ministrstva za kulturo so zapisali, da so stavbo »zopet vandalizirali«. Dodali pa še, da so »protestniki prišli skupaj z novinarji«. 

Številni uporabniki Twitterja so pod objavo izpostavili, da so »pravi vandali v stavbi«. 

Boštjan Gorenc - Pižama pa je ob dogodku na Twitterju poudaril, da so objavljene fotografije posnete tako, da je mogoče prebrati čim manj izjav.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice