Slika je simbolična.
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Ned, 6.3.2022 19:20
Ljubljanska občina vabi k sodelovanju na kreativnem kulinaričnem natečaju za mlade Okusi s Plečnikovega vrta.

V okviru Plečnikovega leta ljubljanska občina mlade vabi k sodelovanju na kreativnem kulinaričnem natečaju za mlade Okusi s Plečnikovega vrta.

Natečaj poteka do 1. maja.

Nujne sestavine

Mlade, stare od 16 do 25 let, vabijo k oblikovanju izvirnega recepta za Plečnikovo sladico, med sestavinami pa se morajo znajti tudi sestavine s Plečnikovega vrta.

Naloga sodelujočih v natečaju je priprava avtorskega recepta za sladico iz lokalnih sestavin, ki jih lahko najdemo na Plečnikovem vrtu, med njimi orehi, grozdje, češnje, jagode, jabolka, med, paradižnik, korenje, grah in fižol; zelišča in začimbe: sivka, rožmarin, majaron, origano, meta, limonska trava in žajbelj. 

Predstavitev v Plečnikovi hiši

Izmed vseh prijavljenih del bo strokovna žirija izbrala pet avtorjev najboljših receptov, ki se bodo s svojo sladico predstavili 3. junija na zaključnem dogodku v Plečnikovi hiši, ko bo izbrana tudi najboljša sladica. 

Na izbor zmagovalca bodo vplivali inovativnost recepta, oblika sladice, ki naj jo navdihujejo elementi Plečnikove arhitekture, ter izjemnost okusa. 

Zmagovalec kreativnega kulinaričnega natečaja bo poleg certifikata prejel tudi udeležbo in predstavitev na delavnici in dogodku v okviru evropskega projekta UpCreate na prestižnem umetnostnem Beneškem bienalu; delavnica in dogodek bosta potekala od 14. do 20. novembra. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice