Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 10.12.2021 15:51
V gostilni Rožnik na Cankarjevem vrhu na Rožniku imajo precej neobičajen urnik.

Rožnik je med Ljubljančani izjemno priljubljena rekreacijska točka, na katere skorajda ob vsakem času in vremenu zagotovo srečate kakšno skupino ljudi, družino ali posameznega sprehajalca.

Skorajda vsi med njimi se običajno na Cankarjevem vrhu ustavijo na čaju, kuhanem vinu in flancatu, običajno se predvsem ob vikendih pred tamkajšnjo gostilno vije precej dolga vrsta. 

Če pa ste zares strasten obiskovalec Rožnika, ste morda v zadnjem času opazili, da je delovni čas nekoliko nenavaden.

Ob slabem vremenu zaprto

Nekega mrzlega, sivega in mokrega novembrskega dopoldneva smo presenečeni naleteli na zaprta vrata. Na vratih je visel napis »ob slabem vremenu zaprto«. 

Pod slabo vreme v gostilni Rožnik očitno ne štejejo sveže zapadlega snega, saj je bila včeraj gostilna odprta za vse pogumneže, ki so v snežnih razmerah prilezli do vrha. In ni jih bilo malo. Nekateri med njimi so celo prebudili otroka v sebi in se veselo dričali po strmem hribu pod gostilno. 

Dobro, sneg je torej izjema. Ali pač? Danes smo zato, da bi preverili, kakšno je 'pravilo', po katerem se ravnajo, poklicali v gostilno. Oglasil se ni nihče, torej sklepamo, da so danes vrata zaprta. Čeprav je vreme enako kot včeraj.

»Obratujemo vse dni v letu«

Nadaljnje raziskovanje je ponudilo več vprašanj kot odgovorov. Na spleti strani gostilne je namreč zapisano: »Delamo vse dni v letu.« 

Ko profil gostilne poiščemo na Facebooku, ugotovimo, da je pod zavihkom delovni čas zapisano: »vedno odprto«.

Če torej želite biti prepričani v to, da si boste na Rožniku lahko privoščili vroč čaj, je najbolj gotova rešitev to, da si ga v termovki prinesete s seboj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice