Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 11.6.2021 15:51
Konec prihodnjega tedna se začne Teden restavracij. Že veste, kje vse se boste kulinarično razvajali?

V pomladnem Tednu restavracij bi morali uživati že marca, a zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, dogodka ni bilo mogoče izvesti. Svoje brbončice boste tako razvajali od 18. do 27. junija, lahko bi torej rekli, da bomo letos dobili pomladno-poletni priljubljeni kulinarični dogodek. Z rezervacijami velja pohiteti, saj so jih restavracije začele zbirati v ponedeljek, 7. junija.

Promocija vrhunske slovenske kulinarike je v zadnjih letih postala stalnica, ki se je veselimo dvakrat na leto, jeseni in spomladi, letos bomo na dogodku uživali že deseto leto zapored.

Vrhunska kulinarika po dostopnejših cenah

Bistvo dogodka je uživanje v vrhunski hrani po dostopnih cenah, praviloma precej nižjih, kot je za restavracije, ki pri dogodku sodelujejo, običajno. Vsaka restavracija mora ponuditi vsaj tri hode.
Za meni boste odšteli 19 evrov, v s srčki najboljše ocenjenih restavracijah pa lahko izberete tudi dodatek na kakovost. Pri tistih restavracijah, ki so ocenjene s tremi ali štirimi srčki, doplačilo zanj znaša šest evrov, v restavracijah, ocenjenih z dvema srčkoma, boste za meni z dodatkom na kakovost odšteli 21 evrov.
 

V izbor restavracij, ki bodo vaše brbončice razvajale na pomladnem Tednu restavracij, se jih je uvrstilo 99. 

Teden restavracij ni poseben dogodek le zato, ker v raznolikih vrhunskih okusih uživajo gostje, ampak ker gostinci, chefi in njihovi kuharji pokažejo svoje znanje in kreativnost, kot je v zapisu na spletni strani Tedna restavracij izpostavil selektor Uroš Mencinger.

Katere restavracije lahko obiščete v prestolnici?

Med zvenečimi imeni restavracij, v katerih boste lahko uživali tudi tokrat, je priljubljena Monstera kuharskega mojstra Bineta Volčiča, pa Restavracija Strelec na Ljubljanskem gradu; prigrizke na tapas način si boste lahko privoščili v TaBaru. Izjemne kulinarične poslastice si lahko privoščite v JB restavraciji, ki je ocenjena kar s štirimi srčki. 

Če ste navdušeni nad spoznavnavanjem drugih kultur skozi kulinariko, je zagotovo prava izbira Shambala, ki ponuja japonsko, vietnamsko in tajsko kuhinjo. 
 

Med ponudniki, ki sodelujejo prvič, sta tudi dve ljubljanski restavraciji, in sicer:

  • Linda bistro na Borštnikovem trgu, kjer so svojo ponudbo opisali takole: »Hrana kot mednarodna zabava, toda, po chefovo, 'f… okusna'.«
  • Grajska Vinoteka, ki ustvarja »vinsko predstava s hrano za spremljavo nad Ljubljano«, kot so zapisali na svoji spletni strani.

Če še niste rezervirali svojega termina, pohitite, saj so nekatere od priljubljenih restavracij že zelo, če ne povsem, zasedene. 

Vse ponudnike in njihove menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij.
 

Starejše novice