Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 2.7.2022 12:30
Po dijakih, ki so na maturantski izlet v Grčijo potovali kar 40 ur, smo v uredništvo prejeli novo pritožbo. Ta navaja, da jih je agencija zavedla in izkoristila, saj dijaki niso dobili tistega, kar so oglaševali.

Ta teden so se prekmurskim dijakom, ki so bili na poti na maturantski izlet v Grčijo, natančneje na otok Krf pripetili zapleti.

Ti so se v Grčijo odpravili na maturantski izlet v okviru organizacije Mondial Travel, potovanje, ki bi moralo trajati približno 15 ur, se je na koncu zavleklo v 40-urno kalvarijo.

Razlog za tako dolgo potovanje je po pisanju portala lendava-online.net ta, da se jim v italijanski Anconi ni uspelo vkrcati na ladjo, saj so jim odhod kar trikrat prestavili.  

Ko pa se jim je v torek okrog polnoči le uspelo vkrcati, so ugotovili, da se bodo peljali s trajektom kot palubni potniki, in ne z ladjo, kot je bilo obljubljeno. Dijaki so poročali, da so spali na hodnikih in na trdih stolih, da se po več ur niti niso mogli javiti domačim.

Četudi so se organizatorji za situacijo, ki se je pripetila, opravičili, pa se je na naše uredništvo obrnila bralka, ki pravi, da se je podobna situacija z že omenjeno agencijo zgodila tudi celjskim dijakom prejšnjega julija.

Brez hrane, neurejene sobe in brez signala

Bralka opisuje, da starši niso bili obveščeni o ničemer. Prav tako so bili dijaki brez signala, da bi lahko informacije sporočili staršem.

»Za hrano ni bilo poskrbljeno. Lahko so si kupili sami na ladji, za kar je bila grozljiva gneča, prav tako so bile visoke cene. Ko sem poskušala vzspostaviti stik z agencijo je bilo to nemogoče, saj se je nenehno javljal odzivnik ali pa je bila linija zasedena,« je zapisala bralka, ki želi ostati anonimna.

Pri tem dodaja, da so bili dijaki nastanjeni v sobah, ki so bile oddaljene od prostorov za prehrano, slabo urejene in niti približno primerljive s tistim, kar so obljubili. 

»Vzporedno je na to potovanje krenilo veliko dijakov iz celega štajerskega območja, plačali so isto ceno, zanjo pa dobili popolnoma različne prevoze, namestitve in storitve,« dodaja bralka.

Ne nazadnje poudarja, da so se želeli na agencijo pritožiti, vendar organizatorjev ni bilo mogoče doklicati.

»Sramotno in še bolj izkoriščevalsko do dijakov in staršev, ki to plačamo, agencija pa se zanaša na neumne izgovore in mlade, ki jih zavedejo z zabavami, željo po druženju in alkoholom,« zaključuje bralka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice