Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 9.10.2020 15:37
Stanovanjski blok, ki je prejel naziv Naj blok v Ljubljani za leto 2019, se nahaja v središču mesta, na Beethovnovi ulici 9 v Četrtni skupnosti Center.

V bloku v katerem se nahajajo stanovanja, nekaj odvetniških in drugih pisarn, so se letošnji zmagovalci razveselili 20 sadik vrtnic Ljubljana, plakete in zastave Naj blok. Poleg tega bodo stanovalci deležni še ene ugodnosti, in sicer znižanja cene elektrike javnega podjetja Energetika Ljubljana za skupne prostore v bloku. 

Z akcijo Naj blok so na pobudo meščana na Mestni občini Ljubljana začeli leta 2016. Istega leta je Ljubljana nosila naziv zelena prestolnica Evrope. Osnovni namen akcije je spodbujati stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da pripomorejo k skupnemu čistemu in urejenemu sobivanju. Tradicijo bodo nadaljevali, saj želijo še naprej krepiti zavedanje, da je Ljubljana meščanom in obiskovalcem prijazno mesto, ki spodbuja in podpira zelene aktivnosti na vseh področjih. 

Na četrto akcijo Naj blok v Ljubljani se je prijavilo 12 večstanovanjskih stavb, v finalni izbor se jih je uvrstilo šest. Zmagali so stanovalci bloka na Beethovnovi ulici 9, drugo in tretje mesto pa so si razdelili stanovalci blokov na Rašiški ulici 1 (Četrtna skupnost Šiška) in na Ulici Polonce Čude 3 (Četrtna skupnost Golovec). 

Starejše novice