Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 25.5.2021 06:44
V Ljubljani se nahaja kar nekaj luksuznih stanovanj, ki se prodajajo po visokih cenah. Preverili smo, katera so najdražja.

Ljubljana ima na trgu nepremičnin veliko luksuznih stanovanj, ki so večini ljudi cenovno nedostopna. Koliko stanejo? 

Stara Ljubljana, 1.884.000,00 €

Baročna stavba se nahaja pod okriljem Ljubljanskega gradu, v eni najlepših spomeniško zaščitenih stavb in kulturnih spomenikov v srednjeveškem mestnem jedru Stare Ljubljane. 

Stavba, ki je znana tudi kot Reyeva palača,  je nastala konec 18. stoletja. Ima slikovito arkadno dvorišče, baročno stopnišče in rokokojsko pročelje. Odlikuje jo veliko ohranjenih najrazličnejšh arhitekturnih elementov, ki so po končani prenovi spet dobili svojo veljavo. 

V drugi etaži se nahajajo tri stanovanja, ki skupaj merijo 486,5 m2. Stanovanja je možno združiti v eno. So popolnoma prenovljena. Temeljito so bile prenovljene elektro in strojne inštalacije, vodovod, statika, stropovi, zidovi in izolacija. 

Stanovanje ima dvojna termopanska okna in ogrevanje na vročevod. Na stropu je ohranjena izredna ročna poslikava - freska, ki bo v celoti obnovljena. 

Šiška, 1.790.000,00 €

Luksuzno petsobno stanovanje se nahaja v Spodnji Šiški v novi soseski Belle vie Tivoli. Stanovanje je v neposredni bližini objema narave - parka Tivoli ter hkrati živahnega centra Ljubljane.

Italijanski arhitekti so stanovanje zasnovali premišljeno ter ga opremili samo z izbranimi vrhunskimi materiali narejenimi po meri, ki kupcu zagotavljajo najvišji nivo bivanja.

Stanovanje obsega 217,14 m2 neto stanovanjske površine, dve terasi v skupni površini 263,51 m2, dve parkirni mesti ter shrambo v velikosti 18,70 m2.

Ljubljana Center, 1.300.000,00 € 

Stanovanje se nahaja v samem centru Ljubljane, v bližini je Tromostovje in Prešernov trg. Večina apartmajev ima pogled na center in Ljubljanico.

Stanovanje se nahaja v prvem nadstropju in obsega 282m2. Trenutno je urejeno v sedmih nastanitvenih enot, ki skupno z 26 ležišči obsegajo dva apartmaja s kuhinjo, kopalnico, dnevnim prostorom in spalnico, tri studio enote s kopalnico, kuhinjo in dnevnim prostorom ter dve sobi s kopalnico, ki se tudi lahko priključijo studio enoti. 

V pritličju stavbe se nahaja lokal, ki gostom tudi nudi zajtrke in obroke. Stavba ima recepcijo s skladiščem v pritličju. Vhodna avla in wc so v solastništvu z lokalom. 

Ljubljana Center, 1.290.000,00 €

Ob Miklošičevem parku, ki ga je zasnoval Maks Fabiani, s pogledom na sodno palačo in zelenje, se nahaja lepa staro meščanska vila z videzom začetka prejšnjega stoletja. V njej se v prvem nadstropju razprostira prekrasno prostorno in prestižno stanovanje.

Stanovanje ima obliko črke L, kar botruje k povezanosti med sobami, za boljši dostop pa služi vzporeden hodnik prav tako L oblike, ki nudi morebitni obvod ali alternativno prehajanje med sobami.

Stanovanje  je prostorno, zračno in svetlo. Obsega približno 200 m2 kvadratnih metrov, od tega vsaj 50 m2 obsega dnevni prostor.

Stanovanju pripada parkirno mesto za hišo in klet v kletni etaži. Ogreva se na ljubljanski toplovod, kar pripomore k nizkim mesečnim stroškom.

Koseze, 1.050.000,00 €

V moderni in mirni soseski na Ledarski ulici se nahajajo večstanovanjske enote. Sodobno zasnovano trisobno stanovanje se nahaja v končni stavbi, nudi veliko zasebnosti in prostorno teraso. 

Stavbe se ponašajo z veliko vgrajenega kvalitetnega kamna v skupnih prostorih, so podkletene, stanovanju pripadata dve parkirni mesti in shramba v kletni etaži. 

Razmaknjenost med temi enotami zagotavlja intimo, nadstandardna in kvalitetna gradnja pa nudi udobje. Lokacija na mirni lokaciji blizu Mosteca je primerna za vse ljubitelje športa in rekreacije. V neposredni bližini se nahajata vrtec in šola, središče Ljubljane pa je oddaljeno 10 minut.

Stanovanje se razteza na 163,7 m2 neto površine. Ob vstopu nas pričaka funkcionalno zasnovan hodnik, desno vstopimo v glavno spalnico z lastno kopalnico. Po hodniku nadaljujemo v dnevno sobo, ki je povezana s kuhinjo in jedilnico.

Iz osrednjega dela dostopamo na teraso v izmeri 60,60 m2. Stanovanje nudi tudi dodatno sobo s kopalnico in delno ločeno garderobno sobo. 

Vsa oprema v stanovanju je višjega cenovnega razreda.

Starejše novice