Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 24.5.2023 07:00
Na katerih igriščih v Ljubljani se bodo vaši otroci najbolj zabavali, razvijali ustvarjalnost in gibalne veščine?

Otroških igrišč je v Ljubljani malo morje, praktično vsako ljubljansko naselje ima kotičke z igrali, ki jih okoliški otroci hitro vzamejo za svoje. Toda kaj pa, ko želite otroke peljati nekam, kjer bi se na igralih in ob igri z vrstniki zamotili za cel dan? Pripravili smo seznam ljubljanskih igrišč, kjer jim bo najmanj dolgčas.

1. Tivoli

Najbolj priljubljeno in obiskano ljubljansko igrišče v parku Tivoli, ob ribniku, je bilo lansko poletje končno prenovljeno. Dodali so nova raznovrstna igrala, med katerimi so tudi vodna, obdržali tip nekaterih doslej posebej priljubljenih igral, več igral pa je prilagojenih otrokom z oviranostmi.

Obenem je občina uredila okolico tivolskega igrišča: zasadili so 23 novih dreves, namestili nove klopi, koše za odpadke in pitnik.

Igrišče Tivoli (vir: MOL).

2. Družinski park Muste

V Fužinah, kjer je koncentracija družin velika, se je leta 2018 odprl Družinski park Muste, ki je nekaj posebnega zato, ker je v njem urejeno igrišče z izvirnimi igrali za vse starostne skupine otrok, tudi za gibalno ovirane otroke.

Vir: Visit Ljubljana, Helena Regina

3. Otroško igrišče z mini živalsko farmo v Tomačevem

Otroško igrišče Rekreacijskega in izobraževalnega centra (RIC) Sava v Tomačevem morda ne izstopa po nenavadnih ali modernih igralih (na njem boste našli peskovnik, lesena igrala in plezala), gotovo pa bo vaše otroke navdušilo to, da je tik ob igrišču mini živalska farma, kjer se bodo lahko spoznavali s pujsi, ovcami, kozami in racami, pa tudi kokošmi in petelini.

4. Severni mestni park, Župančičeva jama

Igrišče v Župančičevi jami, ki zavzema približno tisoč kvadratnih metrov parka, je med otroci, ki živijo v tem okolišu, pa tudi drugimi ljubljanskimi nadobudneži, priljubljeno predvsem zaradi nevsakdanjih igral, kot sta ladja in svetilnik. V izborih za najboljša mestna igrišča je bilo že večkrat uvrščeno v sam vrh.

5. Živalski vrt

Resda morate za uporabo igrišč v ljubljanskem živalskem vrstu plačati vstopnino, ki pritiče ogledu živalskega vrta, a so njihova igrala gotovo med najbolj razgibanimi in izvirnimi v Ljubljani.

Kot je navedeno na spletni strani živalskega vrta, so bila leta 2017 po izboru bralcev Dnevnika na prvem mestu med tistimi, kjer je treba predhodno plačati vstopnino, ter na tretjem mestu med vsemi igrišči.

Igrala so umeščena v gozd, ki v poletnem času nudi primerno senco, ob njih so ležalniki, v bližini pa restavracija ali avtomati s toplimi in hladnimi napitki. Na voljo so med drugim gugalnice, tobogani, viseče košare, talni trampolini, peskovnik s tekočo vodo, otroški vlak, trampolin in skoki z elastiko. 

Vir: ZOO Ljubljana

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice