Vir: Facebook UKC Ljubljana
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Sre, 30.6.2021 14:04
V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana se bodo lahko predvsem starejše ter gibalno in senzorno ovirane osebe vozile z električnim vozilom Klinko Kavalirjem.

Na Mestni občini Ljubljana v sodelovanju z Javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet ter Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana 1. julija začenjajo z izvajanjem pilotnega projekta prevoza na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir.

Brezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem po celotnem območju Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana bo namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo v klinike, ki delujejo pod okriljem Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana.

 V času izvajanja pilotnega projekta pa bo sofinanciran iz evropskih sredstev projekta Tribute. 

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Kako do Klinko Kavalirja? 

Posamezniki, ki bodo potrebovali prevoz s Klinko Kavalirjem, ga bodo lahko poklicali na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30 uro in se dogovorili za brezplačen prevoz med poljubnima točkama znotraj območja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih Klinko Kavalir ne bo vozil.

Uporabniki se bodo lahko od doma na pot podali z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom, izstopili na katerem izmed postajališč v bližini, od tam pa jih bo Klinko Kavalir brezplačno popeljal do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke.

Enako bo veljalo tudi za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice