Vir: Facebook Rok Makovec
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 12.10.2021 18:47
Podrto deblo, žica in žeblji so konec tedna presenetili gorske kolesarje na relaciji Trije kralji – Oplotnica. Takšne ovire so lahko smrtno nevarne predvsem za gorske kolesarje in motokrosiste.

»To početje je res izredno neumno in izredno neodgovorno, zato apeliram na vse, ki to počnejo, da s tem takoj prenehajo, ker to ni rešitev,« se je na nove primere nastavljenih 'pasti' na Pohorju odzval Iztok Kvas, predsednik Društva gorskih kolesarjev Pohorje.

Ovire kolesarji srečujejo dnevno

Gorski kolesarji sicer opozarjajo, da se ovire, kot so debla in kosi lesa, na progah pojavljajo dnevno. Enkrat do dvakrat na leto pa naletijo tudi na bolj nevarne ovire z žicami. 

»Vsi uporabniki teh poti, so tega že nekako navajeni. To so sprejeli že kar kot nekakšno nujno zlo. Ovire brez žic sicer niso tako nevarne, če pa terene ne poznaš in prideš z visoko hitrostjo pred oviro, pa tudi to zna biti boleče,« pojasni.

Kolesarji se vozijo tudi po neoznačenih pohodnih in drugih poteh, ki niso namenjene gorskemu kolesarstvu, zato jih tak občasno pričakako opozorilne table ali celo ovire.

Lastniki zemljišč, sicer lahko zavarujejo svojo lastnino, vendar le na način, da ta ni nevaren za druge. Pri napeljevanju žice čez poti pa gre lahko za kaznivo dejanje poskusa povzročitve splošne nevarnosti.

So pa lani mariborski policisti zaradi napete bodeče žice čez priljubljeno gozdno peš pot na Ruškem Pohorju zaradi povzročitve splošne nevarnosti ovadili 50-letnega domačina.

Želijo si več urejenih kolesarskih poti

Ker je Slovenija kolesarjem prijazna dežela in ker je ta šport med priljubljenimi, je potrebno načrtno umeščati kolesarsko infrastrukturo tudi po slovenskih hribih.

»Samo s prepovedmi zagotovo ne bomo zadržali kolesarjev, da bi se vozili po teh planinskih oziroma drugih poteh, kjer to ni dovoljeno. V kolikor pa bo te kolesarske infrastrukture dovolj oziroma več, kot je sedaj, bo uporaba teh poti zagotovo manjša,« je povedal.

Rešitev je tudi souporaba planinskih in kolesarskih poti, kjer od pohodnih poti jasno označijo in ločijo površine, na katerih se lahko vozijo kolesarji.

Starejše novice