Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 21.4.2023 14:00
Kje v Ljubljani se še skrivajo 'original' hot-dogi?

Na družbenem omrežju Twitter se je pred kratkim vnela zanimiva debata: Kje v Ljubljani človek še lahko dobi pravi 'oldskul' hot-dog?

Ne izboljšane različice tega priljubljenega hitrega prigrizka s tisoč omakami in drugačnimi klobasami razen piščančje hrenovke, temveč enostavno hrenovko v belem kruhu z majonezo, kečapom ali ajvarjem.

Debato je sprožil kulinarični kritik Boštjan Napotnik - Napo, ki je z nasveti glede pravega 'oldskul' hot-doga odgovoril novinarju Antiši Korljanu.

Razpravi pa so se hitro pridružili še preostali tviteraši, ki ravno tako še vedno cenijo 'oldskul' prigrizke.

Kje se torej še skrivajo hot-dogi iz naše mladosti?

V navedbah tviterašev se je pojavilo nekaj preverjenih lokacij, in sicer Pekarna Kristan znotraj pokrite ljubljanske tržnice, kjer boste za nostalgični hotdog odšteli 2,3 evra; kiosk na Ambroževem trgu na Poljanah, kjer stane 1,8 evra, in kiosk okrepčevalnica Ada na Pokopališki ulici v Novih Jaršah.

Prav tako naj bi 'pravi' hot-dog stregli v kiosku na pokriti tržnici v nakupovalnem središču BTC, v Fast food Burek na Poljanski cesti, eden od Tviterašev pa je priporočil celo hot-dog, ki ga je mogoče dobiti v poslovalnicah Mlinar.

Za tiste, ki so enostavnih hot-dogov kljub vsemu naveličani in bi želeli poskusiti izboljšano različico, pa sta prava naslova bar Lepa Žoga ob Celovški cesti, tik ob začetku parka Tivoli, in, kakopak, ljubljanska Odprta kuhna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice