Vir: Mestna občina Ljubljana, Osnovna šola Miška Kranjca
Ustvarjeno dne
Sre, 2.11.2022 10:58
V četrtek, 27. oktobra, je Mestna občina Ljubljana odprla še dva prenovljena dela: Osnovno šolo Miška Kranjca in Osnovno šolo Trnovo.

Mestna občina Ljubljana je v četrtek, 27. oktobra, ponosno naznanila odprtje še dveh prenovljenih osnovnih šol v prestolnici. 

Na Osnovni šoli Miška Kranjca so dogradili nov trakt, v katerem se po novem nahaja 14 učilnicŠola je postala bogatejša tudi za specialne učilnice računalništva, likovne umetnosti in glasbene umetnosti.

Po odstranitvi zunanjih tribun so povečali vhodno avlo in preuredili šolsko dvorišče ob vhodu. Prikrajšano temeljite obnove, ni ostalo niti na novo urejeno igrišče na južni strani objekta, ki je z novimi igrali namenjeno prvi triadi. 

Iz Mestne občine Ljubljana sporočajo, da so prenovili tudi osrednji objekt z razširitvijo avle in reorganizacijo prostorov. 

60. obletnica Osnovne šole Trnovo

Ker se Osnovna šola Trnovo lahko pohvali z že kar 60. obletnico svojega delovanja, tudi ta ni ostala prikrajšana za celovito prenovo svojih dolgodelujočih prostorov.

Šolo so statično, požarno in energetsko sanirali ter programsko posodobili. Vrednost investicije znaša 4.654.572 evrov brez davka na dodatno vrednost, od tega je 1.585.228 evrov brez davka na dodatno vrednost v okviru projekta EOL 3.

Ker na Mestni občini Ljubljana verjamejo, da statične prenove pomenijo varnost tako za šolarje kot tudi za učitelje, so veseli, da so še dvema osnovnima šolama lahko zagotovili boljše pogoje za delo in učenje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice