Vir: Facebook stran Fakultete za družbene vede
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Pet, 8.10.2021 14:02
Na Fakulteti za družbene vede je začel delovati Inštitut Kralj Sejong Ljubljana, ki je prvi korejski jezikovni in kulturni inštitut v Sloveniji.

Inštitut Kralj Sejong Ljubljana je bil ustanovljen v okviru Fundacije Inštituta King Sejong, ki deluje s podporo korejskega ministrstva za kulturo, šport in turizem.

Inštitut nosi ime po kralju Sejongu Velikem, ki je v 15. stoletju ustvaril izvirno korejsko pisavo in tako prispeval k širjenju izobraževanja po vsej državi.

Fundacija spodbuja poučevanje korejskega jezika in širjenje znanja o korejski kulturi po svetu.

Inštitut Kralj Sejong Ljubljana je prvi korejski jezikovni in kulturni inštitut v Sloveniji in je del mreže 234 Inštitutov King Sejong v 82 državah. Deluje na Fakulteti za družbene vede. 

Ob že uveljavljenem Korejskem oddelku Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo je Inštitut velika pridobitev za vse, ki jih zanima korejski jezik, zgodovina, kultura in njena vloga v sodobnem svetu.

Inštitut ponuja tečaje korejskega jezika in kulture ter organizira prireditve, delavnice, predavanja in druge dogodke za predstavitev korejske kulture ter tradicionalnega in sodobnega načina življenja.

Nudi informacije o korejskem jeziku in kulturi ter tako ustvarja spodbudno okolje za pridobivanje znanja jezika in spoznavanje različnih vidikov korejske kulture.

Vsem, ki jih zanima korejski jezik, kultura, pa tudi korejska družba, zgodovina, gospodarstvo, politika in druga področja, je v korejskem oddelku na voljo tiskano gradivo in dostop do korejskih zbirk podatkov.

Otvoritev inštituta

Slavnostna otvoritev Inštituta Kralj Sejong bo v petek, 8. oktobra, ob 15.00, na Fakulteti za družbene vede.  

Starejše novice