Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 11.5.2022 15:38
V zadnjih tednih na ljubljansko mestno občino prihaja vse več pobud, v okviru katerih meščani opozarjajo na podgane v mestnem središču.

Konec preteklega meseca smo poročali, da meščane razburjajo podgane, ki se ponoči veselo sprehajajo v okolici avtobusnega postajališča Bavarski dvor.

Eden od meščanov je na Mestno občino Ljubljana naslovil pritožbo, v kateri je opozoril, da je pod kovinskim ogrodjem okoli zasajenih dreves je leglo podgan.

V začetku maja je na občino prispela nova pritožba, povezana s podganami:

»Na Rimski, Igriški in okolici je čez dan in ponoči po cesti in pločnikih, na zelenicah videti več podgan, malih, velikih ...« je zapisal.

Sledi deratizacija?

Glede podgan na Bavarskem dvoru so z občine aprila meščanu odgovorili, da so zadevo »v nadaljnjo obravnavo odstopili zadevo javnemu podjetju Voka Snaga«.

Glede podgan na območju Rimske ceste in Igriške ulice pa so v začetku maja odgovorili:

»Glede na prejeto pobudo Vas obveščamo da smo zadevo predali v obravnavo izvajalcu deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Ljubljana (konkretno Rimske in Igriške ulice).

Istočasno  Vas obveščamo, da so za deratizacijo interne kanalizacije odgovorni in pristojni lastniki objektov oziroma v njihovem imenu upravniki (večstanovanjskih) objektov v lasti etažnih lastnikov.«

Starejše novice