Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 5.5.2022 10:26
Nova oskrbovana stanovanja v Ljubljani so namenjena starejšim od 65 let.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je razširil svojo ponudbo najemnih stanovanj tudi na oddajo oskrbovanih najemnih stanovanj v Ljubljani in Slovenj Gradcu, so sporočili s sklada.

Stanovanja v Ljubljani se nahajajo v novem naselju Novo Brdo, kjer je na voljo 25 stanovanj ter v Slovenj Gradcu na Celjski ulici 14 v objektu imenovanem Harpf s 27 novimi stanovanji.

Zakaj se odločiti za bivanje v oskrbovanem stanovanju?

Bivanje v oskrbovanem stanovanju starejšim omogoča, da ohranijo svojo individualnost, intimnost in svoj način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju, izpostavljajo v stanovanjskem skladu.

»Stanovanja so neopremljena ter tako dajejo možnost prilagoditve posamezniku. V oskrbovanem stanovanju imajo lastno gospodinjstvo, počutijo se svobodne in neodvisne, zato lahko kakovostno preživljajo tretje življenjsko obdobje. Uporabnikom oskrbovanih stanovanj je zagotovljena tudi možnost uporabe celodnevne pomoči z vključitvijo posameznika v sistem E-oskrbe,« so zapisali.

Vir: Stanovanjski sklad Republike Slovenije
Vir: Stanovanjski sklad Republike Slovenije

Komu so stanovanja namenjena?

Stanovanja so namenjena prosilcem, starejšim od 65 let. Prav tako pa lahko poleg prosilca v stanovanju bivajo kot uporabniki tudi zakonski/zunajzakonski partner najemnika ali druge osebe, starejše od 65 let.

Pomembno je, da zdravstveno stanje prosilca in ostalih uporabnikov omogoča samostojnost bivanja ob organizirani pomoči, tako da oseba ne potrebuje popolnega institucionalnega varstva v zavodu oziroma domu starejših občanov.

Do kdaj lahko oddate prijavo?

Razpisna dokumentacija in ponudba stanovanj je na voljo na spletni povezavi www.oskrbovana.ssrs.si. Prijavo lahko oddate do 18. maja 2022. Izbor najemnikov bo potekal 9. junija 2022.

V primeru želje po dodatnih informacijah, se lahko obrnete na elektronski naslov [email protected].

Vir: Stanovanjski sklad Republike Slovenije

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice