Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 17.9.2021 14:05
Na območju ljubljanske občine so ta teden namestili dve novi ohišji za merilnike hitrosti.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti so v Ljubljani namestili dve novi ohišji za samodejno merilno napravo za merjenje hitrosti vozil, so sporočili z ljubljanske mestne obične.

Na Mestnem redarstvu so z uporabo dveh novih ohišij, ki sta nameščeni na Kajuhovi ulici in na Poti Rdečega križa, začeli v četrtek, 16. septembra.

Lokaciji merjenj sta označeni z znakom za obveščanje o izvajanju meritev hitrosti, ki označujejo bližino mesta, kjer so nameščene stacionarne samodejne merilne naprave za merjenje hitrosti. 

Kje vse so nameščeni radarji?

Prva ohišja za samodejne merilne naprave so leta 2017 postavili na Roški, Celovški, Dolenjski in Slovenski cesti, leto kasneje so jih postavili še na Zadobrovški cesti, na Cesti Dolomitskega odreda in na Slovenčevi ulici.

Leta 2019 so sistem dopolnili z ohišjema na Opekarski in Samovi ulici, lani so ju postavili še na Cesti v Mestni log in na Aljaževi ulici

Ohišje je postavljeno tudi na Tržaški cesti, vendar tam meritev še ne izvajajo.

»Opažamo, da je na cestah, kjer so postavljena ohišja za merilne naprave, manj prekoračitev hitrosti, oziroma se njihovo število zmanjšuje,« so izpostavili na Mestni občini Ljubljana.

Starejše novice