Dogodek bo potekal v skladu z Odlokom Vlade Republike Slovenije, ki ob pozitivnem mnenju Nacionalnega inštituta za javno zdravje dovoljuje organizacijo športnih dogodkov z do petsto udeleženci. Tekme si bo moč ogledati  tudi v spletnem prenosu.
Ustvarjeno dne
Sre, 5.8.2020 11:19
To soboto ne bodite presenečeni, če se ne boste mogli neovirano zapeljati ali sprehoditi po Slovenski cesti. Mestno jedro bo namreč gostilo finalni turnir letošnjega državnega prvenstva v košarki 3x3.

To soboto bosta Slovensko cesto v Ljubljani krasili dve igrišči košarke 3x3. Na njih se bo 36 ekip v sedmih kategorijah borilo za naslove državnih prvakov. Kot prvi bodo ob 8. uri in 30 minut na igrišče stopili fantje do 14 let, ob 8. uri in 45 minut jim bodo sledila dekleta do 17 let, predvidoma ob 10. uri in 40 minut bodo s tekmovanjem začeli fantje do 17 let, ob 11. uri rekreativci, članice začetek turnirja čaka ob 13. uri in 40 minut, ob 14. uri pa se bodo pod koš podali še fantje do 23 let.
 
Popoldanski del finala državnega prvenstva je rezerviran za člane, ki jih uvodne tekme skupinskega dela predvidoma čakajo ob 16. uri in 30 minut, finalni spektakel pa je predviden za 21. uro.

Tako kvalifikacijski kot tudi finalni turnir bodo izpeljani v skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Zato organizator dogodka, Mestna občina Ljubljana, že vnaprej poziva udeležence in gledalce k upoštevanju navodil organizatorja in varnostne službe. Košarkarske dvoboje na Slovenski cesti si bodo obiskovalci v živo lahko ogledali na označenih mestih na tribunah ter ob igriščih. Varnostna služba bo skrbela, da števila dovoljenih oseb, ki je v skladu z navodili NIJZ, organizatorji dogodka ne bodo presegli.

Starejše novice