Ljubljana v lučkah. Foto: ljubljanainfo
Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 27.11.2020 18:40
Letošnji prižig lučk po pričakovanjih ni bil doživetje, kot smo ga vajeni iz prejšnjih let, je pa praznična podoba naše lepe prestolnice pogrela srca mimoidočih, saj je zasijala v vsej svoji veličini.

Že pred tretjo uro popoldan so lučke osvetlile smreko na Prešernovem trgu, potem pa so jih postopoma začeli prižigati tudi na ostalih delih mesta. Do znočitve je bila Ljubljana že osvetljena.

Prižig lučk je spremljal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je na družbenih omrežjih delil video, v katerem nagovori Ljubljančane in vse otroke, ki pričakujejo dobre tri može.

"Če mi kaj manjka, mi manjka otroško odštevanje, vseh deset tisoč otrok, s katerimi smo skupaj odštevali čakajoč december in tri dobre može. Ampak jaz sem prepričan, dragi otroci, da vas trije dobri možje ne bodo pozabili."

"Vam staršem in najmlajšim želim lep december, da čimprej mine epidemija in da bomo drugo leto spet veseli, srečni in predvsem zdravi. Uživajmo v tem, kar nam je dano.

Naj bodo lučke pot v srečo, veselje, zdravje, naj pokažejo naše skupno bivanje in socialno solidarnost ter predvsem željo, da drug drugemu pomagamo. Srečno, Ljubljana," je povedal župan.

Starejše novice