Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 2.3.2022 17:00
Sile, ki poklicno in prostovoljno rešujejo življenja, izkazujejo solidarnost in pomoč, so včeraj počastili na Brdu pri Kranju.

V Sloveniji vsak 1. marec praznujemo dan civilne zaščite. Ta je namenjen vsem silam zaščite, ki se odzovejo, ko je pomoč potrebna. 

Civilna zaščita je na pomoč priskočila tudi zdravstvenemu sistemu v korona obdobju, nudili so logistično podporo ali pomagali na svoje načine. S svojimi dejanji so si prislužili laskave nagrade. 

Komisija za nagrade in priznanja civilne zaščite se je letos na podlagi prejetih predlogov odločila za podelitev 284 priznanj, od tega 132 bronastih, 82 srebrnih, 29 zlatih, 40 plaket in kipca civilne zaščite Republike Slovenije.

»Solidarnost je tista, ki  je neko temeljno vezivo tega kar predstavlja civilna zaščita« je ob podelitvi povedal premier Janez Janša

Na vladi poudarjajo, da so v času epidemije posamezniki in organizacije izkazali izjemno požrtvovalnost in pripravljenost na učinkovito delovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. 

V zahvalo za požrtvovalno delo je predsednik vlade podelil spominske znake za požrtvovalnost v boju proti koronavirusu.

Prejemniki teh so bili Olga Andrejek, Darko But, Sandi Curk, Klemen Gorše, Stanislav Lotrič, Janez Melanšek, Nataša Moškun, Martin Smodiš iz murskosoboške izpostave civilne zaščite in Srečko Šestan. 

Za svoje delo je plaketo prejel predsednik Gasilske zveze Slovenija, Janko Cerkvenik.

Gregor Blažič je s svojim delom na področju zaščite, reševanja in pomoči, v zadnjem letu pa kot poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, prejel bronast znak.

Starejše novice