Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 27.3.2022 12:07
Kaj se je dogajalo v preteklem dnevu?

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 414 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 72 nanašalo na kriminaliteto, 91 na javni red in mir, ter 137 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete 17 tatvin, šest vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in sedem primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 42 prometnih nesreč z materialno škodo in pet nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli pet vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 27 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 13 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomili v kleti in v gostinski lokal

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov športnih oblačil. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Kolesar padel in se poškodoval

Včeraj, okoli 15. ure se je na Poti heroja Trtnika v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. 

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Voznik odvzel prednost mopedu

V včeraj, okoli 19. ure se je na cesti 7. Septembra v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. 

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost vozniku neregistriranega mopeda. Pri tem se je vozni mopeda lažje telesno poškodoval. 

Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kolesar trčil v vozilo in se lažje poškodoval

V petek, okoli 10.30 se je na Kopačevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. 

Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar vozil po kolesarski stezi v nasprotno smer in trčil v vozilo voznice, ki se je ustavila pred križiščem. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval.

Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Starejše novice