Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 5.3.2021 07:00
V Ljubljani se mreža vrtičkov vztrajno širi. Dosedanjim lokacijam se pridružuje še park Muste, kjer urejajo 82 novih vrtičkov.

Vrtičkarsko območje bo opremljeno z lesenimi lopami za orodje, nadstrešnicami, sanitarijami, zbiralniki za vodo, mizami in klopmi, postavili pa bodo tudi nekaj igral za najmlajše. Dela potekajo s polno paro, saj želijo zagotoviti, da bodo vrtički nared do začetka nove vrtičkarske sezone, so sporočili z Mestne občine Ljubljana. 
 

Vir: MOL.

Vrtički prilagojeni tudi gibalno oviranim osebam

Na območju Ljubljane je MOL uredila že osem območij za vrtičkarstvo. Začeli so leta 2010, ko so uredili vzorčni območji z vrtički v Štepanjskem naselju in v Dravljah. Na obeh območjih so uredili tudi pripadajočo opremo; lope, otroško igrišče, parkirišče, kompostnik, sanitarije in smetnjake.

V letu 2014 so uredili vrtičkarsko območje Ježica, leta 2016 degradirano območje Rakova jelša, leta 2017 vrtičkarsko območje Vojkova, leta 2018 vrtičkarsko območje ob ulici Iga Grudna in leta 2019 vrtičkarsko območje Grba. V letu 2020 so uredili vrtičke na območju Vižmarje - Brod. Na tem območju so prvič uredili tudi vrtičke, ki so prilagojeni gibalno oviranim osebam. 
 

Starejše novice