Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 13.7.2022 13:51
Po primeru petletnika, ki je na tleh našel narkomansko igro in se z njo zbodel pred Metelkovo, so se meščani pritožili tudi nad potjo okoli Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer po tleh leži več igel. Meščani vztrajajo: Kakšni bodo ukrepi?

Odvržene igle v Ljubljani razburjajo meščane.

»Na označeni lokaciji se še vedno nahajajo številne odvržene igle, celo vsak dan jih je več. Super učinkovito, da ste ob moji prvi pobudi ugotovili zgolj to, da lokacija ne sodi pod pristojnost čiščenja VOKA. Kaj pa sedaj?« je ponovno na občino naslovil pobudo meščan.

Gre za lokacijo, kjer del stopnic vodi po Lutkarski poti na Ljubljanski grad, tam pa mimo hodijo tudi otroci in šolarji. Na njegovo prvotno opozorilo je občina odgovorila, da »navedena lokacija ni v vzdrževanju JP VOKA SNAGE.«

To se meščanu ne zdi sprejemljivo, zato je svoj drugi napis zaključil z besedami: »Boste pustili, da se igle še naprej nabirajo, ali boste morda pobudo preusmerili na pravi naslov? Verjetno lahko v evidencah najdete, kdo upravlja z objektom?«

Kaj pravi občina?

Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet iz Mestne občine Ljubljana je danes odgovoril z zapisom:

»Po vaših podatkih gre za transformatorski objekt (visoka napetost), do katerega lahko dostopajo samo pooblaščene osebe.« 

Dodali so, da so lastništvo preverili v e-zemljiški knjigi in ugotovili, da je parcela sicer last ljubljanske občine, ampak ima vknjiženo zakupno oziroma najemo in stavbno pravico Festival Ljubljana.

Občina je o problematiki z iglami na njihovih stopnicah obvestila Festival Ljubljana 11. julija. 

Igle tudi v bližini Tromostovja

Narkomanske igle pa so Ljubljančani zapazili tudi pri Tromostovju.

»Ponovno pošiljam slike uporabljenih igel sredi mesta in prosim za odstranitev,« se glasi pritožba enega izmed meščanov, ki je priložil fotografijo zapuščene igle na tleh pri Tromostovju.

»Zanima me, na kakšne načine se Mestna občina Ljubljana trudi zmanjšati uporabo drog in zadrževanje nekaj posameznikov na že vsem znanih lokacijah?« 

Občina se je na pritožbo odzvala in danes sporočila, da so pobudo o čiščenju posredovali izvajalcu, ki skrbi za čistočo javnih površin.

»Ukrepi s strani Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet oziroma izvajalca gredo predvsem v smeri pasivnega onemogočanja doziranja prepovedanih drog,« so pojasnili z občine in razložili, da to pomeni namestitev modro obarvanih svetilk v prostore javnih sanitarij ter obhode varnostnikov po lokacijah javnih sanitarij.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice