Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sob, 5.6.2021 13:49
Z junijem so zaposleni v UKC Ljubljana in Onkološkem inštitutu dobili dve neposredni avtobusni povezavi med med parkiriščema na mestnih vpadnicah in delovnim mestom.

V času epidemije je Mestna občina Ljubljana zaposlenim v zdravstvu zagotavljala sto brezplačnih parkirnih mest, a je posebne »covid-19 dovolilnice« z junijem ukinila. Kot razlog za to so navedli izboljšane epidemiološke razmere v državi.

A ker iskanje parkirnega mesta v okolici ljubljanskega kliničnega centra za mnoge postaja nevzdržno, to pa naj bi bil celo tudi eden od razlogov za odpovedi delovnega razmerja s strani zaposlenih, so našli novo rešitev.

Z začetkom junija sta začeli obratovati novi avtobusni liniji, ki vozita s parkirišč na Barju in v Stožicah neposredno do UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana ter nazaj. Za vožnjo je treba odšteti 1,20 evra, v to ceno pa je vključeno tudi celodnevno parkiranje na enem od omenjenih parkirišč.

Posebni liniji sta namenjeni izključno zaposlenim 

V Ljubljanskem potniškem prometu so prepričani, da bo storitev uporabljalo veliko zaposlenih, saj so jih pred uvedbo novih avtobusnih linij z anketo povprašali, ali bi jih takšna storitev zanimala. »Nekaj več kot 85 odstotkov je odgovorilo pritrdilno,« so povedali za Ljubljanainfo povedali. 

Zaposleni v UKC Ljubljana in na Onkološkem inštitutu bodo kot prevozni izkaz uporabljali vozovnici, ki ju bodo dobili zapisani na kartico Urbana ob plačilu parkirnine, so še sporočili iz podjetja.

Poleg junija uveljavljene rešitve, ki bo pot v službo olajšala številnim zaposlenim v zdravstvu, je v okviru načrtov o poglobitvi Zaloške ceste načrtovanih 2000 novih parkirnih mest za zaposlene in bolnike.

Z julijem v bolnišničnem kampusu tudi Kavalir

Kmalu bo v okolici bolnišnic prisotna še ena novost, ki je bodo veseli predvsem bolniki. Od 1. julija dalje bo bolnikom poti med bolnišnicami olajšal Kavalir. Vožnja bo brezplačna in ne bo obremenjevala okolja, saj je vozilo na električni pogon, so še izpostavili v Ljubljanskem potniškem prometu.

Starejše novice