Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 3.4.2021 08:53
Njegove terapije so velik finančni zalogaj za družino.

Klub malega nogometa Sveta Trojica se je lansko leto zaradi korona krize usmeril v humanitarno dejavnost. 

Trenutno zbirajo zamaške za majhnega Lukca iz Poljčan, ki trpi za cerebralno paralizo. Njegove terapije so velik finančni zalogaj za družino, zato želijo s pomočjo zbiranja zamaškov zmanjšati stroške zdravljenja.

Akcija zbiranja zamaškov bo potekala celo leto, zamaške pa zbirajo na stojnici pri vhodu na športno igrišče v Sveti Trojici. 

Foto: KMN Sveta Trojica

Predsednik kluba Rok Kukovec pravi, da nameravajo v prihodnosti organizirati še več dobrodelnih akcij, predvsem s pomočjo podpisanih dresov športnikov. Pomagali bojo tudi starejšim občanom pri plačilu položnic, naslednji organizirani dogodki pa bodo odvisni od epidemiološke slike. Pri delu jih spodbuja predvsem zelo dober odziv ljudi. 

Člani Kluba malega nogometa Sveta Trojica so bili v zadnjem letu zelo dobrodelni. Vključili so se v občinski projekt obnove nogometnega igrišča, v akciji Dobri možje iz Trojice so decembra zbirali donatorska sredstva, promocijska darila, igrače in šolske potrebščine za otroke in družine v stiski.

Pomagali so tudi Društvu za zaščito živali Pomurja in dobrodelnemu društvu Pomagajmo odprtih src. Prav tako so se povezali z občinsko organizacijo Rdečega križa Sveta Trojica in bratoma, Feliksu in Ivanu Letniku iz Oseka uredili bivalne prostore. Pomagali so tudi družini Brajlih. 

Dobrodelne dogodke Kluba malega nogometa Sveta Trojica lahko spremljate na njihovi Facebook strani

Starejše novice