Ustvarjeno dne
Čet, 28.1.2021 10:03
Na Mestni občini Ljubljana zagotavljajo, da je osebje zavetišča prisotno na območju nekdanje tovarne ves čas izvajanja rušenja. Pogrešani mački pa je zavetišče že vrnilo lastniku.

Ko je MOL prejšnji teden začela z rušenjem objektov nekdanje tovarne Rog, je Ljubljansko zavetišče prejelo prijavo lastnika, da sta nekje znotraj enega od poslopij, predvidenega za rušenje, ujeti dve njegovi mački. Zavetišče je na pobudo MOL-a na teren poslalo intervencijsko ekipo in po večurnem iskanju nepoškodovani ulovilo obe pogrešani živali. Ker sta bili čipirani, so ju takoj vrnili znanemu lastniku, so zapisali na spletni strani MOL-a. 

Na območju nekdanje tovarne Rog več prostoživečih mačk

Zavetišče je sicer ujelo in oskrbelo za še tri druge mačke z območja Roga in eno s sosednjega območja. Na lokaciji in v neposredni okolici naj bi bilo še nekaj prostoživečih mačk. Znanih je še šest, za pet od njih zavetišče pravi, da jih niso opazili in da morda na območje ne hodijo več, saj so se tam zadrževale le občasno. Opazili pa so črnega mačka, ki ga zaradi prostega prehajanja v in iz območja še niso ujeli.

Podatke o živalih črpajo iz uradnih evidenc, aplikacije MUCeLJ, in jih usklajujejo s hranitelji. 

Mačke bodo začasno namestili v zavetišču

V preteklosti so te mačke že večkrat ulovili, oskrbeli in vrnili v njihovo okolje. Zavetišče Ljubljana je na lokaciji prisotno ves čas rušenja, da zagotovijo varnost in ulovijo črnega mačka ter morebitne druge. Tudi sedaj bodo mačke začasno namestili v zavetišču in jih po koncu rušitvenih del vrnili na bližnje lokacije, kjer zanje v sodelovanju z zavetiščem skrbijo hranitelji. 

Vir: MOL.

Starejše novice