Slika je simbolična.
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 28.9.2021 15:32
Mestna občina Ljubljana je danes pričela z nego dreves na delu Jesenkove poti.

Na delu Jesenkove poti bodo odstranili bodo in obiskovalcem potencialno nevarne veje. Obrezovanje dreves ob Jesenkovi gozdni učni poti bo potekalo s pomočjo avtodvigala in arborističnih plezalnih tehnik.

Dela, ki jih izvaja podjetje Tisa, bodo potekala predvidoma teden dni, je zapisano na spletni strani ljubljanske mestne občine. 

Obiskovalce prosijo, naj se izognejo območju izvajanja del, in da upoštevajo varnostna navodila izvajalcev del. Svetujejo, naj ne nosijo slušalk, ki bi jim preprečile zaznavo dogajanja na delovišču, psi pa naj bodo na povodcih.

Namen obrezovanja dreves

Z odstranjevanjem potencialno nevarnih vej na drevesu zmanjšajo možnost, da se le te odlomijo same, povečajo varnost obiskovalcev območja ter infrastrukture in ​izboljšajo zdravstveno stanje dreves.

Zasajanje novih dreves

V Mestni občini Ljubljana se zavedajo izjemnega pomena mestnih dreves, zato si prizadevajo, da ohranijo prav vsako drevo v mestu, nenehno pa zasajajo tudi nova.

V okviru rednega vzdrževanja na javnih zelenih površinah Mestna občina Ljubljana zasadi od 300 do 600 drevorednih dreves vsako leto. Številna drevesa dodatno zasadijo v sklopu prenov ulic, cest, parkirišč in ob vzpostavitvah novih površin.

Območje obrezovanja dreves je označeno s črtkano rdečo črto. Vir: JP VOKA SNAGA

Starejše novice