Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 13.1.2023 09:30
Bi imeli Ljubljančani v prihodnje lahko ponovno možnost za prevzemanje zdravil kar iz avtomobilov?

Ste kdaj razmišljali, kako praktično bi bilo, če bi se lahko po zdravila, ki vam jih je predpisal zdravnik, ali Aspirin, ki vam ga je slučajno zmanjkalo, zapeljali kar spotoma, ne da bi vam bilo treba pri tem izstopiti iz avta - podobno kot se na poti iz službe, če vas zagrabi lakota, mimogrede ustavite v drive-in enoti McDonaldsa v Novih Jaršah ali Šiški?

No, niste edini. Na servis Pobude meščanov se je obrnil meščan, ki Mestno občino Ljubljana sprašuje, kdaj bo Mestna občina Ljubljana skupaj s podjetjem Lekarna Ljubljana končno uredila svojo drive-in lekarno.

Edina takšna lekarna v Ljubljani, nadaljuje Ljubljančan, je državna lekarna Soča v okviru Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta, a se jim je po njegovih navedbah modul za drive-in poslovanje pokvaril, zato drive-in koncept ne deluje več.

»Mar res občinska Lekarna Ljubljana, ki oskrbuje 300.000 meščanov glavnega mesta in še mnogo prebivalcev v okoliških občinah, ne zmore urediti svoje drive-in lekarne v kateri od svojih obstoječih enot, na primer v enoti Savska ali enoti Rakovnik, če že nove enote ne sme odpirati?« se sprašuje meščan.

Vloga za drive-in lekarno zavrnjena s strani ministrstva za zdravje

Iz oddelka za zdravje in socialno varstvo mestne uprave mestne občine so prebivalcu Ljubljane odgovorili, da si v Lekarni Ljubljana prizadevajo zagotoviti čim boljši dostop do lekarniških storitev ter učinkovito in strokovno izdajo zdravil ter drugih izdelkov za ohranjanje zdravja.

Pojasnili so, da so na Ministrstvo za zdravje že pred tremi leti oddali vlogo za odprtje nove drive-in lekarne, kjer bi dodatno uredili tudi novo dežurno lekarno.

Za odprtje te lekarne so predlagali novo lokacijo v bližini obvoznice, ki bi bila za ta namen najbolj primerna. A žal je bila vloga za drive-in lekarno s strani ministrstva zavrnjena.

Pritožbeni postopek se nadaljuje na upravnem sodišču in trenutno čakajo na odločitev.

Razložili so še, da obstoječe enote Lekarne Ljubljana za ureditev drive-in načina izdaje zdravil in drugih izdelkov niso primerne.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice