Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Čet, 12.1.2023 10:26
TV Idea organizira 1. konferenco v sklopu projekta informiranja o skupni kmetijski politiki, ki bo odgovorila na vprašanje, kdo je odgovoren za prehransko varnost.

So to navade kupcev, odločitve pridelovalcev, posledice politik ali je odgovorna celotna veriga vpletenih?

Na enem mestu bodo združili predstavnike vlade, svetovalnih institucij, pridelovalce, distributerje, večje odjemalce, javne institucije, razvoje organizacije in seveda tudi vse nas na koncu verige - potrošnike.

Na konferenci, ki bo 27. januarja v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, se bodo dotaknili izzivov prehranske varnosti, lokalne hrane in digitalizacije.

V sklepnem delu dogodka bodo udeleženci  spoznali priložnosti, ki jih Skupna kmetijska politika omogoča tako za kmete, kakor tudi za nevladne organizacije, občine in podjetja.

Dogodek bo pod pokroviteljstvom ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Udeležence bo uvodoma nagovorila ministrica Irena Šinko in skupaj s predstavniki ministrstva predstavila novi strateški načrt ter priložnosti.

Tako bodo udeleženci konference preko strokovnjakov lahko poleg Strateškega načrta skupne kmetijske politike podrobneje spoznali teme, kot so digitalizacija kmetijskih gospodarstev, izzive prehranske varnosti – ali je pri samooskrbi s kvalitetno hrano odgovornost na potrošnikih ali pridelovalcih. 

Predstavili vam bodo tudi koliko sredstev in za kakšne projekte bodo ta na voljo v prihodnje v okviru skupne kmetijske politike 2023-2027.

Dogodek je namenjen vsem kmetom, organizacijam, ki delujejo na področju razvoja podeželja, občinam, predstavnikom razvojnih agencij, predstavnikom kmetijskih in gozdarskih zavodov ter vsem, ki bi vas tovrstne teme zanimale.

Vabljeni k prijavi na dogodek na naslednji povezavi, kjer bo v prihodnjih dneh objavljen podrobnejši program in časovnica. Število mest je omejeno.

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija, niti organ, ki dodeli sredstva. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice