Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 1.2.2023 14:00
Zimske počitnice so že skoraj za ovinkom tudi za ljubljanske šolarje.

Do petka počitnice uživa 85.684 učenk in učencev ter 34.970 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije – Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije.

V ponedeljek, 6. februarja, pa se bodo zimskih počitnic razveselili tudi učenci in učenke z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin Jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. 

Na počitnicah bo od 6. do 10. februarja 108.961 učenk in učencev ter 42.813 dijakinj in dijakov.

Zimske počitnice so letos nekoliko premaknjene zaradi nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo konec februarja v Planici. 

Aktivnosti v Ljubljani

Med zimskimi počitnicami se bodo za vse otroke v nakupovalnem središču Aleja odvile številne zanimive dejavnosti.

Jutri, v četrtek, 2. februarja, se bo na osrednjem prireditvenem prostoru ob 16. uri odprla prav posebna LEGO igralnica.

V njej se bodo lahko otroci brezplačno igrali in ustvarjali z lego kockami do neskončnosti vsak dan, od 10. do 20. ure, ob nedeljah pa do 18. ure. Igralnica pa bo odprta do nedelje, 12. februarja.

Od brezplačnih predstav do bungee trampolina

Prtav tako bodo v nakupovalnem središču Citypark vsak prvi petek v mesecu organiziral brezplačne gledališke predstave za otroke, s pričetkom ta petek ob 18. uri, ko se bodo otrokom predstavili unikatni Supertalenti s Sam Sebastianom.

Vsako sredo popoldne bodo v Cityparku potekale tudi brezplačne ustvarjalne delavnice, kjer si bodo otroci lahko ustvarili unikatne spominke.

Za še večje veselje pa se do sobote, 25. februarja, pred trgovino Interspar vračajo bungee trampolini, ki so odlična ideja za nepozabno adrenalinsko izkušnjo za otroke med počitnicami.

Kulinarika, umetnost in arhitektura

Mestna občina Ljubljana bo na zabaven način poskrbela, da bodo lahko učenci med drugim spoznavali 2000 let staro zgodovino, uživali v pestrih grajskih dogodivščinah, ustvarjali animirani film, v kinu spoznavali skrivnosti ledene dobe ter razmišljali o vplivu človeka na naravo.

S pestrim programom bodo pričeli že z ponedeljek, že danes pa si lahko rezervirate enega, dva, tri ali štiri dni počitniškega programa, ki bo vašimmalčkom počitnice popestril z zabavo in spoznavanjem novih zgodovinskih in umetniških veščin.

V ponedeljek, 6. februarja, bo 9. in 13. uro na kuharski delavnici Postani (Master)chef rimske kuhinje!, ki bo v Mestnem muzeju, rimski kuharski mojster Apicij predstavil svoje kuharske mojstrovine. 

V torek, 7. februarja, bodo otroci med 9. in 13. uro na ustvarjalni delavnici Čudovito čudni svet v Mestni galeriji ustvarjali svetove, polne fantastičnih bitij in sanjskih prizorov. Na delavnici bomo barvali, risali in izrezovali ter naše motive večkrat prerisali s kopirnim papirjem.

V četrtek, 9. februarja, bomo od 9. do 13. ure v Mestnem muzeju na delavnici Ugani, kdo sem? spoznavali znane obraze iz ljubljanske zgodovine. 

V petek, 10. februarja, pa bo v Mestnem muzeju med 9. in 13. uro potekal Dan za arhitekturni in lutkarski izziv, na katerem bodo otroci izvedeli, s kom se je Plečnik dopisoval, s kom je hodil na sprehod in za koga je veliki arhitekt načrtoval nove stavbe in mostove v mestu.

Možnosti zimskega varstva

V času štiridnevnega zimskega počitniškega varstva od 6. do 10. februarja bodo v Družinskem centru Mala ulica organizirali varstvo za šolarje od 1. do 5. razreda.

Zimske počitnice bodo namenjene raziskovanju narave. Otroci se bodo preizkusili tudi v kuhanju oziroma peki.

Počitniško varstvo v Mali ulici se začne ob 7.30 in traja do 16.00. V skupini bo največ 15 otrok, za katere bosta skrbela dva sodelavca Male ulice.

Dnevni ritem varstva:

7.30–9.00 prihod otrok, spoznavne igre, prosta igra
9.00–10.00 zajtrk v Mali ulici
10.00–12.00 tema dneva (obiski, izleti, ustvarjalnice, pogovor)
12.30–13.30 kosilo
13.30–15.00 prosta igra na zunanjem igrišču ali v telovadnici
15.00–16.00 popoldanska malica v Mali ulici, prosta igra in odhod

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice