Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 2.6.2022 16:31
Soboška škofija se je ostro odzvala na snemanje videospota slovenske pevke v cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. Kot pravijo, je posnela vsebino, ki nikakor ne sodi v cerkveni prostor.

Škofija Murska Sobota je na svoji spletni strani objavila zapis, v katerem izražajo ogorčenje nad početjem slovenske pevke, ki je v cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti snemala videospot. 

Kot so zapisali, je šlo za onečaščenje stolne cerkve in smešenje vere kot pomembne vrednote. Soboški škof Peter Štumpf je do preklica prepovedal vsa snemanja v cerkvah in kapelah škofije. 

Izjavo soboške škofije objavljamo v celoti. 

»Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela video vsebino, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve. Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote.

Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim. Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf do preklica prepoveduje vsa snemanja in objave v vseh cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila.

Prosi vse k prizadevanju za ohranjanje svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga.«

Iz zapisanega sicer ni jasno za koga gre, je pa znano, da je pred kratkim kadre za svoj videospot tam posnela priljubljena prekmurska pevka Nika Zorjan. V videospotu za pesem 1, 2, 3 je namreč stopila pred oltar. Belo obleko kasneje zamenja za kavbojske škornje, srajco in kratke hlače ter zapleše kar sredi cerkve. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice