Ustvarjeno dne
Ned, 4.10.2020 00:01
Današnji dan, 4. oktober je posvečen živalim in ljudem, ki s svojim delom pomembno prispevajo k njihovi dobrobiti ter ohranitvi številnih živalskih vrst.

Na ta dan na pobudo združenj oskrbnikov poleg svetovnega dneva živali namreč obeležujemo tudi mednarodni dan oskrbnikov živali (International Zookeper day).

Ob tej priložnosti  je ZOO v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana in projektom Multi-kul-praktik, ki se tokrat osredotoča na Brazilijo, pripravili posebno živalsko pustolovščino. 

Danes boste med 14. in 16. uro tako na posebnih delavnicah spoznavali živali Južne Amerike – izvedeli boste, kdo so južnoameriške kamele, gvanaki in mare, kateri je največji glodalec na svetu in kdo je v resnici gospod Ficko. 

V afriški hiški ob levji ogradi boste lahko med 11. in 12. ter 15. in 17. uro prisluhnili tudi branju pravljic, v katerih v glavnih vlogah nastopajo živali. 

Delavnic v ZOO Ljubljana se lahko udeležite brez rezervacij in doplačil. Prosijo le, da do vodnikov pristopate posamično, nosite zaščitno masko in upoštevate njihova navodila.

V izogib čakanju v vrsti pred blagajno si vstopnice za živalski vrt zdaj lahko zagotovite tudi preko spleta. Svojemu nakupu lahko preprosto dodate tudi 1 € za podporo naravovarstvenim projektom, ali pa v ta namen kak kovanec spustite v zbiralnik pred ZOO Ljubljana.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice