Vir: Mestna občina Ljubljana
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 11.5.2021 15:05
Odpira se novo postajališče na Prušnikovi cesti, pri križišču s Celovško cesto. Postajališče bo danes odprl ljubljanski župan Zoran Janković.

Ob 10. obletnici delovanja samopostrežnega sistema izposoje koles Bicikelj v Ljubljani se odpira novo postajališče na Prušnikovi cesti, pri križišču s Celovško cesto. 

Postajališče bo danes, 12. maja, ob 11. uri odprl župan Zoran Janković skupaj z Jeanom-Françoisom Decauxom, enim od glavnih izvršnih direktorjev skupine JCDecaux, katere član je tudi podjetje Europlakat, ki v okviru javno-zasebnega partnerstva upravlja s sistemom Bicikelj. 

Uspešnost Biciklja

V 10 letih od odprtja sistema se je število postajališč in koles skoraj potrojilo. Ob odprtju je bilo v Ljubljani 30 postajališč s skupno 300 kolesi, trenutno jih je 73 s skupno 730 kolesi, do konca letošnjega leta pa jih bo predvidoma že več kot 80 z več kot 800 kolesi.

Kolesa Bicikelj si je do danes izposodilo več kot 217.000 uporabnikov, ki so skupaj opravili že blizu osem milijonov voženj. Kako priljubljen je Bicikelj v Ljubljani, kaže tudi podatek, da je vsako kolo v povprečju uporabljeno kar osemkrat na dan.

Starejše novice