Foto: posnetki zaslona RTV SLO
Ustvarjeno dne
Tor, 22.9.2020 12:44
Predsednica SAB Alenka Bratušek se je ostro odzvala nad ravnanjem ministrice za šolstvo Simone Kustec. Slednja namreč na včerajšnji dobrodelni prireditvi v Unionski dvorani, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije, ni nosila zaščitne maske.
Foto: posnetki zaslona RTV SLO

Ukrepov sicer ni upošteval nihče od udeležencev, zbralo pa se jih je več deset. Tudi distanca med njimi v številnih primerih ni znašala najmanj 1,5 metra, kot to priporoča NIJZ. Bratuškova je na Twitterju zapisala, da očitno ukrepi za »prvorazredne« vladne funkcionarje ne veljajo ali pa tam, kjer so oni, virusa ni.

»V tujini je zaradi bistveno manjšega zdrsa odstopil komisar Hogan. To, kar je včeraj demonstrirala ministrica za šolstvo, je zrelo za njen nepreklicen odstop!« je bila ostra nekdanja predsednica vlade in prav tako nekdanja ministrica za infrastrukturo. Danes se je že oglasila Kustečeva, ki je navedla, da se »iskreno opravičujem in mi je žal, ker na včerajšnjem dogodku nisem nosila zaščitne maske. Po zagotovilih organizatorja so prireditev organizirali skladno s priporočili in navodili NIJZ.«

Z zaščitnih razlogov se bo preventivno testirala na COVID-19.

Kaj poreče Janša?

Odzval se je tudi premier Janez Janša, ki je na Twitterju navedel, da je nošenje mask v zaprtih javnih prostorih obvezno. »Razumljivo je, da med večerjo ne moreš imeti nadete maske. A  vlada je v sklepih 17. septembra resno priporočila, naj se ob/po javnih dogodkih ne organizirajo zakuske. Za upoštevanje pravil so odgovorni organizatorji prireditev.« V zvezi z dogodkom je danes svoje pristavila še vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović, ko je dejala, da je bil ta dogodek slab zgled za državljane. »Morali bi imeti maske, prireditve bi morale potekati brez pogostitev.«

Zbranih okoli 120.000 evrov

Na gala večeru so sicer zbirali denarna sredstva za Fundacijo Miroslava Cerarja. Slednja pomaga mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij. Zbranih je bilo okoli 120.000 evrov. Od tega je Mednarodni olimpijski komite (Mok) prispeval kar 50.000 evrov.

Foto: posnetki zaslona RTV SLO

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice