Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Čet, 14.10.2021 07:00
Letošnja jesen je na trgu dela živahna, kot že dolgo ni bila. Še nikoli ni bilo toliko povpraševanja po novih sodelavkah in sodelavcih.

Podjetja v svoje vrste vabijo ljudi, ki so pripravljeni narediti nov karierni korak, tiste, ki iščejo delo in tiste, ki iščejo prvo delo. Predstavili se bodo v četrtek, 21. oktobra na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Cankarjevem domu.

Obiskovalce bodo na poti do novega delodajalca spremljale zgodbe posameznikov, kot je denimo Zmago Sagadin, eden najuspešnejših evropskih košarkarskih trenerjev vseh časov.

»Nihče ne zmaga vedno, a vedno zmagajo tisti, ki nikoli ne odnehajo«

Zmago Sagadin ima v svojih vitrinah 25 državnih in mednarodnih lovorik, kar devetkrat je bil izbran za slovenskega trenerja leta, plod njegovega izjemnega trenerskega dela pa so številni košarkarji, ki so se prebili v elitno ligo NBA.

Zagotovo jim je pot tlakovalo prepričanje karizmatičnega trenerja, da »zmagovalci niso tisti, ki vedno zmagajo, kajti nihče ne zmaga vedno, ampak tisti, ki nikoli ne odnehajo, ki se nikoli ne predajo.«

Karierni sejem

Kako odkriti svoje talente in čimbolj izkoristiti možgane

Zato je pomembno, da na trg dela vstopamo samozavestni in odločni, zavedajoč se, da ni poti, ki bi vodila le navzgor. Zaposlitveni in drugi strokovnjaki nas lahko pri začetnih korakih odločilno podprejo.

Katja Ujčič, ki je strokovnjakinja na področju terapije za nadarjene, bo na delavnicah  udeležencem pomagala odkriti talente in prednosti, na podlagi katerih lahko zgradite kariero: »Ko ljudje odkrijejo svojo nadarjenost, potem se stvari pravilno 'zložijo'. Vse dobi svoj smisel,« je poudarila.

Pot do tega je morda poslovna ideja, ki jo že imate, a je ne znate spremeniti v dobro službo. Pri tem vam lahko pomaga strokovnjak David Arnež, ki bo predstavil pot od ideje do izdelka ter prodaje na trgu.

Da pa bi lahko čimbolj izkoristili svoje možgane, bo nekaj najbolj varovanih trikov uspešnih ljudi, razkrila Kaly Kolanič, učiteljica metode »Super spomin.«

Karierni sejem

Zveneča imena slovenskih podjetij

Na Kariernem sejmu MojeDelo.com boste lahko stopili v stik z več kot 60 razstavljavci, med njimi so– Krka d.d., GEN-I, d.o.o., BOSCH REXROTH d.o.o., Coca-Cola HBC Slovenija, ETA d.o.o Cerkno, Hydria d.o.o., Goodyear Slovenije, d.o.o., Mercator d.d., Petrol d.d., Telemach d.d., Spar Slovenija d.d., Ikea Slovenij d.o.o. in drugi.
Pr(a)va služba je blizu!

Program kariernega sejma najdete TUKAJ.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice