Slika je simbolična (foto: Bobo).
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Ned, 27.11.2022 15:58
Do 15. ure 22 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Dežurna služba notranjega ministrstva je od začetka volilnega molka, ki je pred današnjimi referendumi začel veljati v soboto, do 15. ure danes prejela 22 obvestil o domnevnih kršitvah.

Inšpektorat za notranje zadeve jih obravnava osem, največ jih je povezanih s spornimi vsebinami na družabnih omrežjih, objavah na televiziji in spletnih medijih.

Do 19. ure odprtih več kot 3000 volišč

Kot so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve, so pri 14 obvestilih ugotovili, da se nanašajo na zadeve, ki so že v obravnavi ali pa niso povezane s kršitvami volilnega molka.

Državljani na današnjem trojnem referendumu odločajo o usodi zakonov o vladi, o Radioteleviziji Slovenija in o dolgotrajni oskrbi.

Po državi bo do 19. ure odprtih več kot 3000 volišč, do tedaj velja volilni molk. V tem času je prepovedano kakršnokoli nagovarjanje volivcev.

Kot so navedli za primerjavo, so v času volilnega molka na lanskem zakonodajnem referendum o noveli zakona o vodah skupno prejeli 104 obvestila, na podlagi katerih so uvedli 27 postopkov o prekršku, so dodali.

Morebitne prijave kršitev volilnega molka do 19. ure na telefonski številki 080 21 13 sprejema dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice