Profile picture for user Rebeka Sivka Rebeka Sivka
Ustvarjeno dne
Pet, 30.4.2021 12:55
Gostinstvo je ena izmed gospodarskih panog, ki jih je epidemija najbolj prizadela. Mestna občina Ljubljana se je zato odločila, da taks za gostinske vrtove meseca maja ne bo zaračunala.

Po celotni Sloveniji je prišlo do rahljanja ukrepov, ki so seboj potegnili tudi nekaj odločitev občin. Mestna občina Ljubljana meseca maja ne bo zaračunala gostincem taks za gostinske vrtove.

V želji, da pomagajo gospodarstvu najemnikom lokalov, ki so v lasti Mestne občine Ljubljana, v času omejenega poslovanja niso zaračunavali najemnin, gostincem pa so oprostili plačilo taks za uporabo javnih površin, na katerih imajo postavljene svoje gostinske vrtove.

Na tak način želijo pomagati pri ohranjanju delovnih mest, okrevanju gospodarstva in ponovnem vzpostavljanju živahnega utripa v mestnem središču.
 

Za oprostitev plačila taks za gostinske vrtove se je Mestna občina Ljubljana odločila tudi zato, ker bodo morali gostinci med posameznimi mizami ohranjati trimetrsko razdaljo, poslovati pa bodo smeli le do 19. ure. 

Poleg tega pa ni moč predvideti morebitnega prehoda Osrednjeslovenske regije iz oranžne nazaj v rdečo fazo. To bi namreč pomenilo vnovično zapiranje gostinskih vrtov.

Starejše novice