Fotografija je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 1.11.2021 09:36
Podatki Finančne uprave o nadzorih spoštovanja PCT pogojev.

Inšpektorji Finančne uprave so na podlagi zakona o nalezljivih boleznih od 18. do 26. oktobra opravili nadzore na 131 lokacijah pri 1.607 subjektih.

Pri tem so v 35 nadzorih oziroma 27 odstotkih v zvezi s spoštovanjem odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom zaznali 38 nepravilnosti, od tega 16 na področju nošenja mask in 22 na področju izpolnjevanja PCT pogojev ter izrekli 38 opozoril. 

Od 38 zaznanih nepravilnosti jih je bila velika večina ugotovljenih pri zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva. 
 

Za dobrih 200 odstotkov več nadzorov kot teden dni prej

Pri izvajanju nadzorov je posebna pozornost bila namenjena preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev pri zaposlenih delavcih inšpiciranega zavezanca za davek, poleg tega pa tudi preverjanju, na kakšen način so zavezanci za davek preverjali izpolnjevanje PCT pogojev pri uporabnikih storitev in obiskovalcih. 

Skupaj so v obdobju od 18. do 26. oktobra na območju Slovenije opravili 131 nadzorov po  zakona o nalezljivih boleznih, kar je za 234 odstotkov več kot v obdobju od 11. do 17. oktobra. 

V vseh primerih izrečena opozorila

Največje povečanje nadzorov je ugotovljeno na območju Finančnega urada Koper, 400 odstotkov in Finančnega urada Nova Gorica, 367 odstotkov.

V vseh ugotovljenih primerih nepravilnosti na področju izpolnjevanja PCT pogojev so bila izrečena opozorila. Nepravilnosti so bile odpravljene že med nadzorom.

Napovedan poostren nadzor

Kot so napovedali že pred dnevi, bo finančna uprava na celotnem območju države število tovrstnih nadzorov okrepila. V okviru poostrenih nadzornih aktivnosti bodo še enkrat obiskali tudi zavezance, ki so jih v preteklosti že preverjali.

V primeru ponovno ugotovljenih kršitev, bodo zavezanci ustrezno sankcionirani z globami.

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice