Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Tor, 2.3.2021 13:24
Predsednica SD je na predstavnike vlade naslovila odprto pismo, v katerem jih poziva, da poskrbijo za sprejem in uveljavitev amnestije za dijake, ki naj bi z organiziranim zbiranjem kršili zakon o nalezljivih boleznih in ogrožali zdravje drugih.

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon je na predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janšo ter na podpredsednika Zdravka Počivalška in Mateja Tonina naslovila pismo, v katerem jih poziva k amnestiji dijakinj in dijakov, ki so prejeli globe zaradi udeležbe na protestu.

V njem poudari, da se ji ne zdi prav, da se v suvereni in samostojni Republike Slovenije 30 let po razglasitvi dijakom pišejo kazni in vročajo sodni pozivi, ker so se zbrali na ulicah in trgih slovenskih mest, da bi uveljavili svojo pravico do izobraževanja in šolanja. Le-ta je namreč zapisana v 57. členu Ustave Republike Slovenije.

Na njih naslavlja predlog, da kot predsedniki koalicijskih političnih strank poskrbijo za sprejem in uveljavitev amnestije za dijake in dijakinje, ki se jim očita, da so z organiziranim zbiranjem kršili zakon o nalezljivih boleznih in ogrožali zdravje ljudi.

Vir: Facebook, Socialni demokrati (SD)

Starejše novice