Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Tor, 27.7.2021 14:38
Proti covidu-19 cepljeni že skoraj vsi poslanci, so razkrile poslanske skupine.

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič in vodje vseh poslanskih skupin so pred časom v skupni izjavi pozvali državljane k čim širšemu cepljenju proti covidu-19, in tudi sicer je velika večina poslancev cepljena proti covidu-19.

Kot so pojasnili za STA, so v številnih poslanskih skupinah že cepljeni vsi poslanci.

V poslanskih skupinah SDS, SD, SAB, NSi poslanski skupini nepovezanih poslancev ter italijanske in madžarske narodne skupnosti so precepljeni vsi poslanci, so navedli za STA.

V SMC pravijo, da so trdni zagovorniki cepljenja in da so tudi poslanci javno povedali, da so opravili cepljenje.

V SNS so zapisali, da sta z obema odmerkoma cepljena Dušan Šiško in Jani Ivanuša, Zmago Jelinčič Plemeniti pa še ne, saj je prebolevnik.

V LMŠ so za STA navedli, da je odločitev za cepljenje oziroma necepljenje lahko povezana z občutljivimi osebnimi podatki ali okoliščinami, med katere spada tudi zdravstveno stanje posameznika, zato poslancev ne sprašujejo, ali so se cepili ali ne.

So pa potrdili, da je cepljena velika večina poslancev LMŠ, saj so to sami povedali, med njimi tudi vodja poslanske skupine Brane Golubović in predsednik stranke Marjan Šarec.

V Levici so pojasnili, da je bila cepljena večina njihovih poslancev in strokovnih sodelavcev. Tisti, ki niso izpolnjevali zdravstvenih pogojev za cepljenje, pa bodo cepljeni v novem terminu oziroma takoj, ko bo to mogoče.

Zorčič je skupaj z vodji poslanskih skupin v skupni izjavi, ki jo je državni zbor objavil 15. julija, pozval državljane k cepljenju, saj je precepljenost prebivalstva, sploh ob napovedi o bližajočem četrtem valu epidemije covida-19 in z njim povezanimi posledicami, ključnega pomena za zdravje in normalno življenje. Ob tem so navedli, da so se cepili tudi poslanke in poslanci.

Starejše novice