Foto: gov.si
Profile picture for user Rebeka Sivka Rebeka Sivka
Ustvarjeno dne
Pet, 21.5.2021 09:47
Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje je prepričan, da je Milan Krek svojo službo opravljal dobro. Predlagajo, da se Kreku izplača nagrada za redno delovno uspešnost.

Nacionalni inštitut za javno zdravje zadnje leto vodi Milan Krek. Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje zdaj predlaga, da se Kreku izplača nagrada za redno delovno uspešnost, poroča Necenzurirano.si. 

Na Krekovo delo se je v preteklosti že usula vrsta kritik. Tudi v strokovnih krogih številni dvomijo o njegovi primernosti za vodenje te institucije v času epidemije. Kljub temu pa se mu obeta nagrada za delovno uspešnost. 

Po predlogu sveta Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki ga vodi zdravnik in specialist psihiater Rok Tavčar, bi Krek za delo v lanskem letu dobil 1.179 evrov dodatka za redno delovno uspešnost.

To je pet odstotkov vsote osnovnih plač, ki jih je Krek prejel med lanskim julijem in decembrom.

Krek tega denarja še ni dobil. S izplačilom mora soglašati še Ministrstvo za zdravje. Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje ga je sicer predlagal že na seji, ki je bila 18. marca, poroča Necenzurirano.si. 

Na isti dan, ko bil predlagan dodatek, je Krek nastopil na vladni novinarski konferenci, kjer je napovedal nov epidemični val. 

Če bo Krek dobil dodatek, bo po dobrem desetletju prvi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje ki mu bo to po uspelo.

Od leta 2010 je namreč veljal varčevalni ukrep, ki je omejila izplačilo redne delovne uspešnosti zaposlenim v javnem sektorju.

Starejše novice