Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 5.1.2021 09:02
Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je seznanil vse upravne enote, da dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, sporočajo iz vlade.

Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je z dopisom seznanil vse upravne enote v Sloveniji, da dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez. 

Prisotne so lahko le tri ali štiri osebe

Pogoji pri dovoljenju ponovnega sklepanja partnerskih in zakonskih zvez pa so enaki, kot so bili že decembra lanskega leta, ko se je, prvič po razglasitvi epidemije, vlada odločila rahljati ukrepe glede porok.

Sklepanje zakonskih in partnerskih zvez je dovoljeno le ob pogoju, da so pri sklenitvi prisotne največ tri ali štiri osebe. 

Na porokah so lahko prisotni ženin, nevesta ter matičar, kar so največ tri osebe. Izjema je, če je potrebna tudi prisotnost tolmača. V primeru potrebe po tolmaču so lahko prisotne največ štiri osebe. 

Na poroki morajo vse prisotne osebe upoštevati vsa priporočila pristojnih organov in spoštovati vse veljavne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Starejše novice