Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 7.1.2023 16:53
Da ne bi bilo gneč tekom poletne sezone, se ukinjajo nekatere plačilne postaje. 

Da bi preprečili gneče na Ministrstvu za promet razmišljajo o možnosti ukinjanja plačilnih postaj  na mejnima prehodoma Bregane in Rupa, poroča Jutranji list. 

Minister Oleg Butkovič je potrdil, da bi se na tem območju dvignile rampe in ukinile cestnine.

Po vstopu Hrvaške v šengenski prostor, se slovenskim voznikom ne bo potrebno več zaustavljati na mejnima prehodoma. Plačilne postaje, zlasti poleti, povzročajo kilometrske kolone. 

Z ukinitvijo teh dveh plačilnih postaj, bodo vozniki, ki bodo vstopili v Hrvaško preko Bregane, kartico za cestnino prevzeli na plačilni postaji v Lučkom ali v Ivanjoj Reci, odvisno od smeri v katero potujejo.  

Vozniki, ki bodo vstopili v Hrvaško preko mejnega prehoda Rupe, bodo koristili cestino od Grobnika, če se bodo spuščali na obvoznici proti Cirkvenici ali Novom Vinodolskom, te ne bo potrebno plačati. 

V poletni sezoni večje cestnine

Ukinjanje cestnin na Bregani in Rupi se bo lahko uvedlo že ta mesec, v najslabšem primeru pa najkasneje februarja. 

Po neuradnih informacijah ti dve plačilni postaji prineseta v Hrvaško blagajno okoli 7,5 milijona evra, stroški obratovanja postaj pa znašajo okoli 1,3 milijona evra.  

Da ne bi bilo izgube, Ministrstvo za promet namerava uvesti sezonske cestnine, te bodo na avtocestah, ki spadajo v sklop Hrvaških avtocest nekoliko višje. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice