Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 17.9.2021 14:30
Pogoj PC bo od 1. oktobra veljal za ožjo javno upravo.

Na današnji novinarski konferenci je minister za javno upravo Boštjan Koritnik predstavil odlok, s katerim bo od 1. oktobra v veljavi pogoj PC v državni upravi, torej bodo morali biti zaposleni cepljeni ali prebolevniki. 

Pogoj PC bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote) in ne za celoten javni sektor. Poudaril je, da je osnovni namen ukrepa preprečiti širjenje okužb na delovnem mestu ter posledično zagotoviti nemoteno funkcioniranje državne uprave, je zapisano na vladni spletni strani. 

Vlada želi po besedah ministra za javno upravo s tem preprečiti, da bi se virus širil v prostorih delodajalca med zaposlenimi, ki niso cepljeni. Izjema bodo zaposleni, ki se iz zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti, za katere bo omogočeno samotestiranje.

Zadoščal bo že en odmerek cepiva

Ukrep začne veljati s 1. oktobrom, s čimer imajo organi državne uprave na voljo dovolj časa, da se prilagodijo in organizirajo svoje delo, tisti zaposleni, ki se za cepljenje še niso odločili, pa dovolj časa, da to lahko storijo, izpostavljajo na vladi. 

Za izpolnjevanje pogoja bo s 1. oktobrom zadoščal že en odmerek cepiva, pod pogojem, da bodo državljanke in državljani drugi odmerek prejeli do 1. novembra 2021.

Upoštevanje pogoja PCT in cepljenje sta ključnega pomena za izhod iz sedanje situacije, je dejal Koritnik in pozval k odgovornemu ravnanju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice