Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Sre, 13.4.2022 12:53
Kandidat Socialnih demokratov Marko Koprivc se bo o tem, kaj bo potrebno narediti drugače po 24. aprilu, pogovarjal z generacijo politikov, ki so gradili Slovenijo po vojni.

Zgodovina se prepogosto ponavlja, ekonomija pa se praviloma vrti v krogih. Žal ni nenavadno, da se v vsakem desetletju soočimo s kakšno krizo. Pred desetimi leti nas je zaznamoval en najhujših zlomov gospodarstva, od katerega si kot družba nismo zares opomogli. Deset let kasneje se skoraj istočasno odvijata dva ekscesa - globalna epidemija z vsemi svojimi razsežnostmi ter vojaški konflikt na evropskih tleh, ki je morda celo sklepno dejanje hladne vojne.

Stalno zaostrene razmere so velika ovira pri zasledovanju najpomembnejših strateških ciljev, ki bi morali biti usmerjeni v zagotavljanje blaginje in ekonomske suverenosti. Nič bolj nam ne gredo na roko razmere na domačem parketu, kjer ena politična opcija stalno ustvarja konflikte in nezaupanje ter s tem onemogoča doseganje konsenza celo pri ključnih strateških in razvojnih ciljih. Na tak način se ne bomo premaknili nikamor. Ampak ljudje nimamo časa čakati v nedogled. Mladi rabijo spodbude, starejši rabijo oporo. Vsi rabimo stabilno okolje in prijazno državo, ki naslavlja in rešuje probleme ljudi.

O tem, kaj moramo narediti, da bo po 24. aprilu drugače, se bo predsednik Socialnih demokratov Ljubljana in poslanec mag. Marko Koprivc pogovarjal z generacijo, ki je nekoč gradila povojno Slovenijo. V pogovoru bodo sodelovali:
• Julka Žibert,
• Marjan Sedmak,
• Tanja Fajon in
• dr. Milan Brglez

Pogovor bo potekal 13. aprila 2022 ob 15:30 v Rdeči dvorani Mestne hiše na Mestnem trgu 1, v živo pa ga boste lahko spremljali v prenosu na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice