Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 21.11.2022 16:00
Pregled lokalnih volitev: preverjamo, v katerih občinah, ki mejijo na Ljubljano, so županje in župani že znani in koga čaka drugi krog.

V Ljubljani je na lokalnih volitvah prepričljivo zmagal Zoran Janković z več kot 60 odstotki glasov, Ljubljančanom se na volišča tako ne bo treba odpraviti ponovno. Kakšno pa je stanje v okoliških občinah?

Volilna bitka je zaključena tudi v Domžalah, kjer je nova županja mag. Renata Kosec prepričala več kot polovico volivcev, v občini Dobrova - Polhov Gradec, kjer je zmagal Jure Dolinar, v Grosuplju, kjer so ponovno izvolili Petra Verliča, in v Ivančni Gorici, kjer je ravno tako ponovno slavil Dušan Strnad.

Tudi v Litiji je zmagal dolgoletni župan Franc Rokavec, v Trzinu pa Peter Ložar. Tudi Vodice bo še naprej vodil Aco Franc Šuštar. 

V Dolu pri Ljubljani je kandidiral le Željko Savič, v Medvodah Nejc Smole, na Brezovici pa Metod Ropret, tako so bili ti zmagovalci znani že pred izidom volitev. 

Kje bo drugi krog?

Še en izlet na volišče pa čaka prebivalce občine Ig, ki se bodo odločali med Zlatkom Usenikom in Antonom Modicem, prebivalce Mengša, kjer se bosta pomerila Bogo Ropotar in Franc Hribar, ter prebivalce Šmartnega pri Litiji, kjer sta se v drugi krog uvrstila Blaž Izlakar in Rajko Meserko.

Tudi v občini Škofljica se bodo morali v drugem krogu odločiti med Rokom Trevenom in Primožem Cimermanom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice