Slika je simbolična (Foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 29.4.2022 11:30
Volivci smo naposled izbrali, kdo nas bo zastopal v novem sklicu državnega zbora. Kljub temu da je nesporni zmagovalec volitev Robert Golob in njegovo Gibanje Svoboda, smo preverili, ali ste sami zadovoljni z izidom volitev. To so rezultati.

Na nedeljskem glasovanju so se volivci izrekli, koga želijo v prihodnjih štirih letih na poslanskih sedežih. Četudi bo potrebno na končne izide parlamentarnih volitev še nekaj časa počakati, pa je jasno, da je nesporni zmagovalec tokratnih volitev Gibanje Svoboda.

Po 99,98-odstotka preštetih glasovnic in 70,05 visoki volilni udeležbi, je relativni zmagovalki državnozborskih volitev, stranki Gibanje Svoboda, glas namenilo 34,5 odstotka volivcev, s čimer je osvojila 41 poslanskih mandatov.

V državni zbor pa so se uvrstile še stranke SDS s 27 poslanci (23,5 odstotka), NSi z osmimi (6,9 odstotka glasov), SD s sedmimi (6,7 odstotka glasov) in Levica s petimi (4,4 odstotka glasov).

Kljub visoki volilni udeležbi smo se odločili preveriti, ali so bralci zadovoljni z izidom državnozborskih volitev in posledično zmago Gibanja Svobode ter Roberta Goloba.

Rezultati ankete

Volivci smo naposled izbrali, kdo nas bo zastopal v novem sklicu državnega zbora. Kljub temu da je nesporni zmagovalec volitev Robert Golob in njegovo Gibanje Svoboda, nas je zanimalo, ali so brali zadovoljni z izidom volitev.

Takšni so rezultati.

V anketi je sodelovalo 164 udeležencev oziroma bralcev. 

Pri tem je 64 oziroma 39,02 odstotka posameznikov glasovalo, da so z izidom volitev zadovoljni, 77 oziroma 46,95 odstotka bralcev pa je izrazilo mnenje, da z izidom državnozborskih volitev niso zadovoljni. Kot zadnje je 23 oziroma 14,02 odstotka posameznikov glasovalo, da niso prepričani.

Starejše novice