Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pon, 11.10.2021 14:10
Senat okrožnega sodišča je odločil, da se pripor zoper Zlatka, ki je bil pridržan na torkovem protestu, ne odredi.

Izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je odločil, da se predlog tožilke zavrne in se pripor zoper Zlatana Čordića, ki je bil pridržan na torkovem protestu, ne odredi. 

Ugotavlja, da ni podana verjetnost na ravni utemeljenega suma, da je osumljeni storil očitano kaznivo dejanje hujskanja k upiranju, ki je predpogoj za odreditev pripora.

Senat se tako v presojanje obstoja pripornih razlogov niti ni spuščal, so sporočili s sodišča.

Želeli so, da je v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti

Čordić je bil v četrtek zvečer po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku izpuščen na prostost. Kot so takrat sporočili z okrožnega sodišča, preiskovalna sodnica ni odredila pripora zanj.

Po zaslišanju osumljenega je navzoča okrožna državna tožilka predlagala, da mu sodišče odredi pripor iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti za čas enega meseca od dneva, ko mu je bila odvzeta prostost.

Preiskovalna sodnica pa pripora ni odredila in je o predlogu tožilstva skladno z določbami zakona o kazenskem postopku v petek odločal senat Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Čordićev odvetnik David Sluga je za oddajo Tarča na TV Slovenija v četrtek ocenil, da so očitki zoper Čordića premalo konkretizirani. 

»Absurdno je gospodu Čordiču očitati, kar mu tožilstvo poskuša očitati, da je on kriv za to, ker so uporabili vodni top in prekomerno uporabili plinska razpršilna sredstva. Tukaj ni nobene vzročne zveze,« je zatrdil Sluga.

Starejše novice