Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 8.10.2021 09:24
Gibanje Resni.ca je na svojem Facebook profilu objavilo videoposnetek prvih besed Zorana Stevanovića po tem, ko so ga izpustili iz pripora na Policijski postaji Moste.

Kot smo poročali, so Zorana Stevanovića, organizatorja protestov za odstop vlade in proti pogoju PCT, po govoru na protestu priprli policisti in ga zadrževali 48 ur.

Pridržali so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju.

Poročali smo tudi, da so med njegovim pridržanjem, policisti na njegovem domu opravljali hišno preiskavo.

Prve besede na prostosti

»Zoran je nazaj in močnejši kot kadarkoli,« so zapisali v Facebook objavi na profilu gibanja Resni.ca in priložili video, kjer Zoran Stevanović pove mnenje o pridržanju.

»Policija je spolitizirana, da je postala SDS milica za obračunavanje s političnimi nasprotniki,« pove v videu Stevanović in razlaga, da je bil že na samem protestu obveščen, da ima policija namen izvesti spektakularno aretacijo njega, a takšnega priprtja naj ne bi dovolil, da ne bi nastal kaos.

Stevanović razlaga, da se je odmaknil, svoji ekipi v Šiški vse pojasnil, potem pa se odpravil v Kranj, kjer se je sam predal.

V posnetku trdi, da so ga pridržali nezakonito, prav tako naj bi bila nezakonita hišna preiskava – zato že napoveduje podal tožbe.

V hišni preiskavi naj bi mu pobrali tri računalnike, telefon, zapiske o ustanovitvi stranke in zapiske iz mestnih sej, ki naj ne bi imeli veze s protesti. 

Stevanović pravi, da se je vse to zgodilo, saj je policija želela postaviti primer, kaj se lahko zgodi, če nekdo javno pove mnenje, ki se ne sklada z mnenjem vladajoče stranke. Prav tako zagotavlja, da je »združil ljudstvo na ulicah«.

V posnetku je še pozval k protestom vsako sredo ob treh.

Starejše novice