Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pon, 25.4.2022 15:29
Po doslej znanih rezultatih državnozborskih volitev bo enega od poslanskih sedežev v državnem zboru zasedla predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon. Kaj pa, če postane ministrica?

Velika zmagovalka včerajšnjih državnozborskih volitev je stranka Gibanje Svoboda Roberta Goloba. V državnem zboru ji bo pripadlo 41 sedežev. 

V parlament se je uspelo prebiti tudi Socialnim demokratom, ki so dobili sedem sedežev. Med ponovno izvoljenimi poslanci je predsednica te stranke Tanja Fajon, ki je kandidirala volilnem okraju Ljubljana Šiška 2. Po doslej znanih podatkih je prejela 40,38 odstotka glasov.

Po doslej znanih rezultatih bi nadomestni poslanec lahko postal Jonas Žnidaršič, ki je kandidiral v okraju Ljubljana Vič - Rudnik 3, prejel pa 7,91 odstotka glasov.

»Kar na radiu ostani«

Žnidaršič je to komentiral na Twitterju, zapisal je: 

»Nadomestni poslanec. Če bo Fajonova ministrica, sem noter.«

Nad takšnim izidom očitno nekateri niso navdušeni, eden od komentatorjev je pod objavo zapisal: »Kar na radiu ostani, pa bo.«

Preuranjenih zaključkov sicer ne gre sklepati, na dokončne rezultate volitev bo namreč treba še nekoliko počakati. Glasovi iz tujine bodo prišteti 3. maja. Kakšna bo sestava državnega zbora, naj bi bilo dokončno znano 10. maja.

Starejše novice