Vir: Youtube kanal TD Hotiza/posnetek zaslona
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 7.12.2021 12:57
Štajerski pevec in legenda slovenske narodnozabavne glasbe Alfi Nipič je zaradi okužbe s koronavirusom konec novembra pristal v bolnišnici. Alfija smo danes poklicali na covidni oddelek in preverili, kako je z njim.

Priljubljeni štajerski glasbenik Alfi Nipič je konec novembra zbolel za covidom, zaradi hujšega poteka bolezni pa pristal v bolnišnici. Na intenzivni negi je bil kar deset ali dvanajst dni, točne številke ni znal povedati. 

Zaupal nam je, da pljučnice še vedno ni v celoti prebolel, na covid testih pa je že negativen.

»Bolezen deluje na vsakega drugače. Res je nepredvidljiva in ni vzorca, po katerem bi lahko dejali, komu bo uspelo preživeti in komu ne,« pravi 77-letnik in nadaljuje z iskreno zahvalo: »Globok poklon vsemu zdravstvenemu osebju, ki si dan in noč prizadevajo za dobrobit bolnikov.« 

Kaj pa odri?

Upa, da se bo že v kratkem lahko vrnil na odrske deske? »Za zdaj ne računam čisto nič. Upam samo, da se bom boljše počutil,« je iskreno dodal.

Foto: Jure Banfi

Silvestrski poljub nas v novo leto popelje že 50 let

Alfi Nipič je ob tem svoje poslušalce povabil v Muzej narodne osvoboditev Maribor. Tam bo od četrtka, 9. decembra, z otvoritvijo ob 17.00, na ogled razstava Ostal bom muzikant. Razstave se sam ne bo mogel udeležiti, bo pa tam njegov sin.

Razstava je posvečena 60-letnici delovanja glasbene legende in 50-letnici popevke Silvestrski poljub.

Jutri mineva natanko 50 let, odkar je Alfi Nipič v studiu 14 RTV Ljubljana posnel to zimzeleno melodijo. To legendarno skladbo tako prepevamo že od silvestrovega leta 1971, nanjo pa je vezanih neskončno spominov. 

Starejše novice